Om akupunktur

Hvordan foregår akupunktur?

Hvordan foregår akupunktur?

Akupunktur er behandling med nåle, som jeg sætter forskellige steder i kroppens energibaner afhængig af, hvad dit problem er. Nålene påvirker kroppens energier og rydder op i ophobede affaldsstoffer, der forhindrer energien i at strømme frit i kroppen. Jeg hjælper på den måde kroppen til at hele sig selv.

Udover akupunktur nåle kan jeg også bruge sugekopper, massage og urter (moxa) til at fremme behandlingen. Andre gange supplerer jeg behandlingen med specifikke kostråd. Derfor er det vigtigt, at du undlader at eksperimentere med lægeurter og kosttilskud, mens du er i behandling.

I langt de fleste tilfælde vil du opleve en lindring allerede efter første behandling.

 

Hvordan skal jeg forstå akupunktur og energibaner?

Gennem alle kroppens knogler, muskler, organer, blodårer, væv, hud, celler osv. strømmer energibaner med elektriske impulser.

Som akupunktur arbejder jeg med kroppens energibaner. Du kan tænke på energibaner som et system af vandingskanaler og sammenligne en skade eller overbelastning med blade fra træerne. Når bladene samler sig som en forhindring for, at vandet (energien) kan strømme frit gennem kanalen, så hober vandet sig op på den ene side af forhindringen, mens det tørrer ud (mangler energi) på den anden, og så opstår der smerter og ubehag.

Med akupunktur rydder jeg op i dine ophobede affaldsstoffer og guider energien til at strømme frit i kroppen. Jeg betragter kroppen som en helhed. Derfor nytter det ikke at se isoleret lige på det punkt i kroppen, hvor du selv oplever dit problem. Nogle gange skal årsagen findes et andet sted. Derfor spørger jeg også til eventuelt andre symptomer og gener, end du måske er vant til hos lægen eller fysioterapeuten.

Behandling med akupunktur er en årtusinder gammel kinesisk medicinsk videnskab. Den er en ligeså udbredt metode til behandling af en lang række sygdomme og tilstande, som vores vestlige naturvidenskabeligt funderede medicinske tradition er.

Link til mere viden om klassisk kinesisk akupunktur. [HVOR] TCM

 

Diagnostik – hvad fortæller tungen?

Hvorfor skal du række tunge ad mig? Tungen er et billede på, hvordan kroppen har det indvendigt.

Den viser, om der er områder med overskud eller mangel på energi, som kan passe med dine symptomer.

 

Giver akupunktur bivirkninger og gør det ondt?

 

Akupunktur giver som regel ingen bivirkninger. Men hvis du oplever mere ubehag eller smerte efter en behandling, end før du kom, skal du kontakte mig hurtigst muligt.

 

Akupunktur og kost:

Kostråd: Nogle behandlinger virker bedre/ kun effektivt, hvis du samtidig supplerer med nogle målrettede kostråd. Det får du konkret information om undervejs i forløbet, hvis det er relevant for din behandling.

Vigtigt om kost: Det er vigtigt, at du ikke på egen hånd eksperimenterer med lægeurter og forskellige kosttilskud, da det kan modarbejde behandlingen, så du ikke opnår de forventede resultater.

 

Hvornår skal jeg søge læge eller skadestue?

Akupunktur er en effektiv og bredt anerkendt behandlingsmetode til mange lidelser. Men oplever du smerter, du ikke er vant til eller åndenød, skal du kontakte egen læge eller vagtlæge, eller mig på tlf. 42 70 20 22.